Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Stories

Events

EuroShop 2017, Düsseldorf

Belysningen i detaljhandeln bör ge en positiv köpupplevelse, både vid individuell ljussättning av den senaste modekollektionen och bilmodellen, de senaste publikationerna på bokmässan och färska delikatesser. Men vilka ljusverktyg behöver planerare för att kunna säkerställa nödvändig flexibilitet? ERCO deltar i den femtionde EuroShop med en mässmonter som handlar om ljusteknik, som är baserad på specialutvecklad LED-teknik och utgör en verktygslåda för perfekt ljussättning. För att åskådliggöra potentialen hos dessa ljusverktyg på EuroShop, ställer ERCO ut ljusfördelningarna tredimensionellt.

Shop

Serveringen Youfresh, Berlin

I Mall of Berlin pockar en fin liten butik på kundernas uppmärksamhet bland de vanliga snabbmatskedjorna. Här väntar korgar fyllda med frukt och grönsaker, snacks samt färska safter och sallader. Grönt och vitt dominerar logotypen och butikens design. Signalen är tydlig: Snabbmat kan även vara hälsosam, vilket är helt i linje med aktuella mattrender. Flexibla ljusverktyg från ERCO ljussätter den vitaminrika kosten på bästa sätt och skapar samtidigt en inbjudande atmosfär i den lilla butiken.

Culture

Vandringsutställningen "Matthew Penn – Illuminating Characters", Barcelona

Den skarpa, levande blicken som tittar på besökaren från den mörka väggen oroar genom sin intensitet: Först vid noggrant betraktande av det jättestora porträttet ser man att det är en oljemålning, inte ett fotografi. Den livfulla effekten av Matthew Penns hyperrealistiska konstverk är resultatet av den till perfektion drivna tekniken chiaroscuro (klärobskyr) med starka kontraster mellan mörkt och ljust – och den exakta accentbelysningen från ERCOs strålkastare. Den brittiske konstnären Matthew Penn presenterar sitt konstkoncept med ett evenemang i de historiska rummen i Palau Robert i Barcelona 23 september-10 oktober 2016.

Community

Kingsford Smith International Airport, Sydney

Kingsford Smith International Airport passeras årligen av runt 40 miljoner passagerare och är Australiens största och viktigaste trafiknav. Terminal 1, som byggdes 1970, hanterar alla internationella flygningar och är därmed en veritabel port ut mot världen. Efter grundläggande renoveringsarbeten av framför allt säkerhetskontrollerna och butiks- och uppehållsytorna fick terminalen en helt ny lyster hösten 2015. ERCO har haft en stor del i arbetet. Skim downlights från ljusfabriken i Lüdenscheid levererar en briljant och kraftfull allmänbelysning i denna del av terminalen.

Work

Gebrüder Heinemanns förvaltningsbyggnad, Hamburg

Tidsenlig kontorsbelysning med ljusverktyg från ERCO förenar energieffektivitet med maximal visuell komfort för anpassning till föränderliga arbetssituationer. I det nyligen utbyggda logistikcentrum hos den internationellt verksamma distributören och flygplatsdetaljisten Gebr. Heinemann i Hamburg skapas en behaglig arbetsmiljö med hjälp av kompakta LED-downlights från ERCO, som ger lämplig belysningsstyrka och bästa möjliga avbländning.

Work

Onkologiskt centrum, Dillingen

Om läkarmottagningar tidigare helst skulle ge ett kliniskt rent intryck, vill medicinska institutioner nu i allt högre grad verka tilltalande genom hemtrevliga interiörer. Det onkologiska centrumet under ledning av professor Dirk Hempel är planerat så att patienterna ska uppleva mesta möjliga välbefinnande under behandlingen. Strålkastaren Opton får lokalerna att verka inbjudande och generösa med sitt exakta och briljanta ljus, trots att det är lågt i tak.

Shop

Showroom Blaha Office, Korneuburg

Det familjeägda kontorsmöbelföretaget Blaha är en av de mest ansedda tillverkarna i Österrike inom sitt område. Vid huvudsätet i Korneuburg i Wien har företaget ett showroom, där högkvalitativa möbelsystem och färgglada akustiksystem ljussätts på ett originellt sätt. Arkitekturen i lokalen som samtidigt är utställnings- och försäljningsyta, kommunikations- och arbetslokal kräver ett exklusivt belysningskoncept. ERCOs strålkastare Opton ger en mångbottnad belysning med hjälp av den flexibla Spherolit-tekniken.

Shop

Boutique La Martina, Prag

La Martina, som grundades i Argentina på 1980-talet, hör idag till de globala aktörerna inom polosporten. Efter att detta kvalitetsvarumärke hade gjort sig ett namn som leverantör till den exklusiva hästsporten, är det numera framför allt känt för livsstilsmode och accessoarer som säljs över hela världen. Det står för en sportigt elegant stil som tilltalar en etablerad kundkrets. Våren 2014 invigde La Martina en butik i Prag – och ERCO levererade belysningen.

Hospitality

Restaurang Ambiente Brasileiro, Prag

Restaurang Brasileiro hör till restaurangkedjan Ambiente i Prag, med temarestauranger som specialitet. Filialen Slovanský dům i gamla stan har inriktat sig på brasiliansk churrasco. I denna variant av grillning steks kött på stora spett, och grillmästaren skär det heta saftiga köttet direkt från spettet till tallriken. Som det brukar vara i traditionella churasscarias gäller principen all-you-can-eat även på Brasileiro. Förrätter och tillbehör serverar sig besökaren själv från en innehållsrik buffé, medan köttportionerna serveras direkt vid bordet.

Hospitality

Restaurang Hall 32, Gummersbach

Efter nedläggningen av ångpannefabriken på Steinmüllerområdet i Gummersbach bevarades endast Halle 32 som i dag används som evenemangscentrum för gastronomiska begivenheter. I samband med ombyggnaden var arkitekterna särskilt måna om att bevara fastighetens industriella karaktär. I dag vittnar nakna murverk, betong och stenväggar om talrika till- och ombyggnader. Traverser och takstolar understryker den unika charmen i den tolv meter höga hallen.